Elhalasztották a klíma-koncertet

MTI
2006.01.13. 16:22
A "Változtassuk meg a klímát most" (Climate Change Now) szervezet későbbre halasztotta a környezet megóvásának céljait szolgáló, jótékonysági koncertjét, amelyet eredetileg a cardiffi Millennium stadionban szerettek volna megrendezni január 28-án.

A szervezőknek ugyanis mindezideig nem sikerült megegyezniük a koncertre meghívott európai és amerikai bandák menedzsmentjével. Mint az szervező bizottság tagja elmondta, az elképzeléssel mindenki rokonszenvezett, az időpontot azonban nem tudták velük egyeztetni.

A népszerű bandák közül is votlak persze olyanok, akik szívesen részt vettek volna a programban. A jelenleg listák csúcsait döngető The Strokes-nak azon a napon már volt egy lekötött koncertje Doncasterben, mégis vállalta volna előtte a cardiffi fellépést. A Manic Street Peachers, a Darkness, az Embrace és az Elbow zenekar szintén igent mondott a felkérésre.

Úgy látszik azonban, hogy a szervezőknek ezek a nevek nem bizonyultak elég húzósnak, és nagyobb "vadakra" vadásztak. Mindenesetre az elővételben elkelt jegyek tulajdonosait megnyugtatták, hogy a belépőik érvényesek, bármikor is lesz ebben az évben a koncert.