Emőke
-4 °C
9 °C

Hot Jazz Band az A38-on

Index
2006.02.01. 14:23
Február 2-án, csütörtökön 21 órakor a Hot Jazz Band lép színpadra az A38 fedélzetén. Az este hangulatos dzsesszkoncertet ígér, a Hot Jazz Band a klasszikus szving aranykorát, a húszas-harmincas éveket, Ellington, Goodman és Calloway világát eleveníti fel.

Az 1985-ben alakult együttes túlzás nélkül Magyarország legsikeresebb dzsesszbrigádja. Elévülhetetlen érdemeket szereztekt a két háború közötti magyar tánczene és dzsessz népszerűsítésében, de jelentetett meg lemezt Gershwin születésének századik évfordulójára is. Sodró szving vagy pattogós dixieland, charleston vagy rag - legyen szó bármilyen klasszikus stílusról, az együttes mesterfokon mutatja be.

A Hot Jazz BandTöbb eMeRTon-díj büszke tulajdonosa, egymás után kétszer is elnyerték a St. Adresse-ben rendezet Louis Armstrong-verseny fődíját. A fesztiválsikerek mellett a zenekar elmondhatja magáról, hogy lemezeladásait tekintve is a legnépszerűbb magyar dzsesszegyüttesek közé tartozik: albumaik több ezres példányszámban kelnek el, némelyik közülük lényegében hozzáférhetetlen.