CowParade: meghosszabbították a pályázati határidőt

MTI
2006.02.01. 15:03
A nyáron kortárs magyar képzőművészek által "kidekorált" 60-100 tehénszobor lesz látható a fővárosban a CowParade Budapest címmel rendezendő köztéri szoborkiállításon, amelynek előkészületei megkezdődtek - mondta el Csikós Gergely, a Tehénparádé projektvezetője a Demszky Gábor főpolgármester részvételével tartott szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Az akció keretében a művészek a rendelkezésükre bocsátott életnagyságú tehénszobrokat művészi installációvá alakítják. Az üvegszálas műanyagból készült, fehér, még érintetlen, álló, fekvő vagy legelésző tehenet ábrázoló szobrokat a kiírt pályázaton győztes művészek vehetik "kezelésbe". "A pályázati kiírást akkora érdeklődés kísérte, hogy az eredetileg január 31-es határidőt február közepéig meghosszabbítottuk" - mondta el Iványi Brigitta, a kezdeményezés művészeti vezetője.

Demszky Gábor főpolgármester üdvözölte a kezdeményezést, s úgy vélte, hogy a kiállítás sikerre van ítélve. Azt is elmondta, hogy a főváros azokra a terekre is megadja a kiállítási engedélyt, ahol eddig nem lehetett köztéri szobrokat elhelyezni.