Szülinapi koncertet ad a Zagar

Index
2006.02.07. 14:01
Ötödik születésnapját ünnepli a 2001-ben alakult Zagar zenekar. Ebből az alkalomból különleges koncerttel örvendeztetik meg a rajongókat Zságer Balázsék február 11-én szombaton a Trafóban - írja a kultura.hu.

Azokat a számait tűzi műsorra, melyek eddigi koncertrepertoárjaikban nem vagy csak elvétve fordultak elő, mégis lemezeik (Local Broadcast, Szezon.Eastern Sugar) gerincét képezték, illetve exkluzív válogatásokon vagy csak filmekben jelentek meg. A koncert alatt egy konceptuális vetítést láthat majd a közönség.

A Zagar története 2001 elején kezdődött, amikor a Yonderboi Quintet három tagja (Zságer Balázs, Kovács Andor, DJ Bootsie) a Shallow and Profound turné befejeztével külön is elkezdtek próbálni Lázár Tibor dobossal kiegészülve. Első koncertjeiket akkor még Pulzus néven adták. A próbák során összeállt anyagot és Zságer Balázs addig elkészült szólómunkáit összegyúrva aztán kialakult a zenekar mai is jellemző hangzásvilága.

2002 nyarán már Zagar néven játszottak itthoni és külföldi fesztiválokon. Ezután rögzítették az első lemezanyagukat, amin egy vonósnégyes mellett közreműködött többek között Ligeti György (The Puzzle) énekes is. Az együttes második nagylemeze, Török Ferenc Szezon című mozija alá készült.