Sötétségszínház a Tháliában

2006.02.08. 18:17

Februárban ismét Budapesten szerepel a prágai Image Theatre, Best of Image című produkciójukat még három alkalommal és egyben utoljára tekinthetik meg az érdeklődők 2006. február 9-én, 10-én és 11-én a Thália Színházban. Nyáron már hatezren látták az előadást. Azok, akik az idén nyárra, illetve őszre meghirdetett és elmaradt előadásokra vett jegyeiket nem váltották vissza, meglévő belépőiket beválthatják bármelyik februári előadásra.

Az Image Theatre-t Eva Asterova és Alexander Cihar alapította 1989-ben. Első műsorukat 1990-ben állították színpadra, ennek zajos sikere számos külföldi turnémeghívást szerzett a társulatnak. Következő produkciójukat már saját színházépületükben hozták létre és a Fancy! eljutott az ezredik előadásig.

A látvány- és fényszínház, tánc, kortárs dzsessz és más zenei stílusok, valamint a pantomim ötvözésével különleges új műfajt teremtettek, amiben a fény és a sötét játssza a főszerepet. A táncosok sötétben és színes fényekben világító jelmezekbe öltöznek, és a hagyományos eszközök használata mellett a performansz során vetítenek is.