Márciusban lesz az Első Budapesti Ladyfest

Tûsarok.org
2006.02.12. 11:29
A nőket, a nők sokféleségét és tehetségét ünneplő programsorozat elérkezett Budapestre is: március 11-én reggeltől másnap hajnalig a Kultiplex ad helyet a nők ünnepének.

Az első ilyen jellegű fesztivált Olympiában (Washington állam, USA) rendezték meg 2000-ben, azóta számos nagyvárosban ünnepelnek világszerte. A mozgalomhoz bárki csatlakozhat, aki a nők művészi, szellemi, gazdasági és társadalmi elismeréséért kíván tenni. Bár a Ladyfestnek nincs nagy múltja, de politikailag aktív és kreatív, mozgalmi és elméleti alapokkal felszerelt feminista és leszbikus csoportok több évtizedes hagyománya áll mögötte.

Az Első Budapesti Ladyfest témája a női szolidaritás lesz az IgEN Egyesület szervezésében. A beszélgetések és workshopok a nők közötti barátság és összetartás témáját járják körbe. A kiállítások, vetítések és koncertek női alkotókat mutatnak be nagy számban, és még felvonulás is lesz.

Patricia Nedelea pedig elhozza nagysikerű Choose Baby című darabját. Ami a zenei kínálatot illeti: Cserepes Panni és Eatme, Rutkai Bori és a Specko Jedno, Sena és Kamu, The Vagina Sound System, Dj Beata Pozitiva és Dj Flow osztják az örömöt a Kultiplex Művelődési Házban.