Dedikált könyvritkaságok magyar internetes aukción

MTI
2006.02.15. 13:17
Dedikált ritkaságokra lehet licitálni Magyarország egyedüli virtuális szépirodalmi árverésén, amelyet a HunBook internetes könyváruház rendez - az eseményről Kiss Ferenc tulajdonos-vezető szerdán számolt be az MTI-nek.

A CD-ket, DVD-ket, bélyegeket és képeslapokat is forgalmazó HunBook hétfőn este 18.30-kor tartja meg az online árverést az Axioart virtuális aukciós termében.

A ritkaságok között szerepel Arany János Elveszett alkotmány című vígeposza, mely a Kisfaludy Társaság évkönyvében jelent meg először, továbbá Füst Milán Tettamanti Bélának dedikált, 1914-es verseskötete.

Kalapács alá kerül Karinthy Frigyes két ritka kötete, a Hogyan kell bánni a férfiakkal? a Tréfás Könyvek sorozatból és a Pesti Mókák a Mozgó Könyvtár sorozatból, licitálni lehet ezenkívül Kassák Lajos, Kosztolányi Dezső, Molnár Ferenc, Móricz Zsigmond, Szomory Dezső és Szép Ernő első kiadású köteteire.

Az árverés legértékesebb tétele Katona József Bánk bánjának első kiadása 100 ezer forintos kikiáltási áron - mondta el Kiss Ferenc, megjegyezve, hogy már kaptak egy 280 ezer forintos vételi megbízást.

A kéziratok gyűjtői Babits Mihály egy ravennai képeslapját, továbbá Sinka István kéziratos füzetét is megtalálják meg az árverési katalógusban. .