Mátyás
-6 °C
1 °C

Ismét MetalMania Fesztivál Budapesten

2006.02.27. 16:11

A 2005-ös debütálás után idén, március 2-án, csütörtökön ismét jelentkezik a magyarországi MetalMania Fesztivál. A budapesti rendezvény egész napos programot biztosít a metál kedvelőinek: a 12 óra alatt két színpadon összesen 19 zenekar lép majd fel, köztük hat nemzetközi sztárcsapat. A magyarországi MetalMania a lengyel azonos nevű rendezvény licencelt változata, és az idei év egyik legerősebb zenekari felhozatallal bíró metálzenei eseményének számít.

Ismét a Petőfi Csarnok lesz a fesztivál helyszíne, a koncertek már kora délután elkezdődnek majd, ezúttal is két színpadon. A nagyszínpad programját három magyar zenekar, a Gire, a Dethroners és a Stereochrist nyitja. Ezt követően érkezik a finn darkrockcsapat, a Charon, majd a svéd death metal zenekar, a Soilwork. Utánuk a seattle-i érkező thrash metálosoké, a Nevermore-é a színpad 70-75 percre. Hasonló hosszúságú produkcióval készül az est három további főzenekara, a liverpooli Anathema, a portugál Moonspell és a svéd operametál-formáció, a Therion is.

Természetesen hazai csapatok is fellépési lehetőséget kapnak: a kisszínpadon a Vale of Tears, a Remorse, a Casketgarden, a Black Leaves, a Nadir, a Prompt, a Relikvia, az Autumn Twilight, a Variola a Wackor és a Baby Bone szerepel majd. A színpad programját a legjobb bolgár metálzenekar, a Korozy koncertje zárja.

Az idei MetalManiához két további koncert is tartozik: a fesztivál bemelegítő bulija az Anathema koncertje lesz a szegedi JATE Klubban február 28-án. Egy nappal a fesztivál után, március 3-án pedig a Charon ad egy ráadásbulit Sopronban, a Dethroners, az Endless River és az Amadea társaságában.