Fényképek Salvador Daliról Moszkvában

MTI
2006.03.09. 12:21
Moszkvában Salvador Dalit megörökítő, eleddig ismeretlen fényképekből nyílt kiállítás.

A "Dali rockstílusban" című tárlaton Martin Frias spanyol fényképész fotói láthatók, akinek a legkülönfélébb helyzetekben és környezetben sikerült lencsevégre kapni világhírű honfitársát - olvasható a NEWSru című orosz hírportálon.

A két művész baráti kapcsolatait jól példázza a kiállított fényképek egyike, amelyen együtt örökítette meg őket valaki. A felvétel érdekessége, hogy Martin Frias katalán lábbelit és rikító színű zoknit visel, amit állítólag Elvis Presley ajándékozott a fotósnak.

A fotós több mint három évtizedes pályafutása alatt egyébként kétmilliónál is több fényképfelvételt készített. A moszkvai tárlat számára húsz nagyméretű alkotását választotta ki, amelyek közül több valamilyen módon a rockzenével kapcsolatos. Salvador Dalin kívül a képeken a könnyűzene olyan csillagait örökítette meg, mint Amanda Lear, Freddy Mercury, vagy Ozzy Osbourne.

A fényképek mellett a kiállításon húsz festmény is látható - Martin Frias személyes ismerőseit ábrázoló vásznak, amelyeket a művész igen ritkán mutat meg a közönségnek.