Mesterkurzusokat indítanak hátrányos helyzetű fiataloknak

2006.03.10. 15:18
Hátrányos helyzetű 15 és 25 év közötti fiatalok felkutatása és képzése a célja annak a Roots&Routes nevű nemzetközi programsorozatnak, melyhez idén Magyarország is csatlakozott.

A programsorozat ötlete Hollandiából indult, ami időközben Franciaországot, Németországot, Görögországot, Olaszországot, Hollandiát, Spanyolországot, Portugáliát és legújabb csatlakozóként hazánkat is felöleli.

A Roots&Routes olyan tehetséges fiatal zenészeket, táncosokat és médiamunkásokat keres, akik egyébként nem biztos, hogy utat találnak a színpadokra, médiaintézetekbe és művészeti iskolákba. A 2007-ig tartó programban a kiválasztottak hazai, majd külföldi mesterkurzusokon tanulhatnak illetve vehetnek részt különböző produkciókban. A hazai kurzusra mindhárom területen (zene, tánc, média) 20-25 fős csapatokat alakítanak ki, a zenei szekció vezetője Ricsi Pí, a táncé Farkas Zoltán "Batyu", a médiáé Lévai Balázs lesz.

Eddig körülbelül százan jelentkeztek, a mesterkurusok áprilisban indulnak, az elkészült produkciókat május 13-án mutatják be a Gödörben. A nyolc ország résztvevői 2007-ben Firenzében egy nemzetközi fesztiválon is fellépnek. Jelentkezés és további információ: www.tehetsegek.hu.