Csingiz Ajtmatov is jön a budapesti könyvfesztiválra

litera.hu
2006.03.17. 12:54
2006. április 20-tól 23-ig rendezik meg a XIII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált. Az idén a díszvendég-ország Spanyolország lesz, de számos német szerző is érkezik az eseményre.

A Könyvfesztivál díszvendége Jorge Semprún lesz, akinek Nagy utazás című regényét az Európa Kiadó adja ki újra, s a Könyvfesztiválra a Kiadónál megjelenik Húsz év, egy nap című regénye is. Az Európa Kiadó meghívására érkezik a Könyvfesztiválra Csingiz Ajtmatov, Michka Assayas, Jaume Cabré és Jerzy Sosnowski. A Lengyel Intézet meghívottjaként ellátogat az eseményre Andrzej Stasiuk is.

A meghívott spanyol díszvendégek közül még nem mindenki jelzett vissza a meghívásra, de biztosan a Könyvfesztiválra érkezik Julio Llamazares (A sárga eső, Farkasok ideje) Nuria Amat (A kokainkirálynő), Jaume Cabré és Santiago Pajares és Javier Salinas.

A német vendégeket a Berliner Zimmer szervezésében látja vendégül a Könyvfesztivál: az alkalomra ide látogat Götz Aly, Wolfgang Benz, Detlef Bluhm, Friedrich Christian Delius, Irene Dische, Annett Gröschner, Dilek Güngör, Judith Kuckart, Katja Lange-Müller, Gert Loschütz, Steffen Mensching, Inka Parei és Uljana Wolf is. A magvető Kaidó vendégeként érkezik Terézia Mora.