Blackmore NIght, Seal, Chicago a hazai lemezboltokban

MTI
2006.03.28. 09:43
Ritchie Blackmore, a Chicago, Seal hívei örülhetnek ezekben a napokban kedvenceik hazai lemezboltokban is megjelent korongjainak.

A My Chemical Romance,s Life of The Murder Scene című koncertkiadványa 2 DVD-n és CD-n jelent meg. A Green Day nyomdokaiban járó amerikai punk-trió a Green Day előzenekaraként lépett el a tavalyi világturné több állomásán. Az My Chemical Brothers Three Cheers For Sweet Revenge című tavalyi albumából több, mint 2 millió darab fogyott.

A Geldof In Africa című korong a nagysikerű BBC-sorozat nyomán született. A CD megjelenéséhez azok a neves szerzők is nevüket adták, akikkel a zenei segélymozgalmak élharcosa a BBC-sorozatban együtt szerepelt. A dupla CD első korongján a sorozat zenei anyaga, a másodikon egy chillout válogatás hallható a The Frames együttes tagjával, Pete Briquette-tel és Bob Geldoffal.

Felébredt Csipkerózsika-álmából a Chicago is. Tíz évi hallgatás után megjelent a Chicago XXX, amely azoknak okozhat majd örömet, akik szeretik a sok fúvóst szerepeltető előadókat. A Chicago jazzes-rockos alapokról indult, ám később erőteljesen poposodott. Az új lemez 13 dala közül Feel címűből készült az első kislemez. A szakma hosszú évek óta a legjobb Chicago-albumnak tartja a 30-ast.

A Blackmore,s Night The Village Lanterne című lemezzel jelentkezik a nemzetközi és a hazai piacon. Lesz szimpla és dupla változata is A dupla lemez egyik korongján egy húszperces interjú és két koncertfelvétel is hallható a fantasztikus gitáros csapatától. A nemrégiben Magyarországon koncertező Deep Purple rajongói így valami képet kaphatnak arról, hogy Ritchie Blackmore, a legendás banda húzóembere, kitűnő gitárosa merre kanyarodott a feleségével alkotott duóban. A 14 új dalt tartalmazó albumot az Allmusic kritikusa négy csillagos, vagyis minőségi munkának ítélte. A progresszív rockot, heavy metalt és hard rockot játszó Queensryche Operation Mindcrime című albumának érdekessége, hogy a 15 dalt az 1988-as azonos című album folytatásának szánták.