Európa Fesztivál lesz a Kossuth téren

MTI
2006.04.21. 09:57
Uniós színekbe öltözik a Kossuth tér május elsejétől, helyet adva az idei egyik legnagyobb szabású ingyenes kulturális rendezvénysorozatnak, az Európa Fesztiválnak. amit április 30. és május 6. között rendeznek meg.

Az Európa Fesztivál bevezető eseményeként április 30-án, vasárnap a Clark Ádám téren és a Millenárison a jazz legkiválóbb művészeivel, fellépőivel bemutatkozik a Jazzhíd. Az uniós színekbe öltöztetett Kossuth téren május elsejétől hat napon át népszerű magyar zenekarok lépnek fel, többek között a Hooligans, az R-GO, Roy és Ádám, a Zanzibar, a Bon-Bon, a United, fél tucat megasztár és további tizenkét együttes, előadó. Az idősebb korosztály zenei ízlését kiszolgálva a fellépők között lesz Aradszky László, Koós János és a Korda György - Balázs Klári páros is.

A szórakoztató programokon túl külön érdekességnek számít, hogy európai zenélő padok várják azokat, akik elfáradtak a szórakoztató kavalkádban. Az uniós országokra jellemző zenéket hallgathat az, aki az adott ország padjára leül, az Európa Fesztivál kissé elfáradt vendégei így pár percre rögvest Párizsban, Rómában, Bécsben vagy Madridban érezhetik magukat.