Ágnes
-1 °C
2 °C

Újabb botrány az Operában: Keveházi lemondatná Hegyi Árpád Jutocsát

MTI
2006.05.05. 16:27
Keveházi Gábor, a Magyar Állami Operaház balettigazgatója lemondásra szólította fel Hegyi Árpád Jutocsát, a dalszínház főigazgatóját, mivel szerinte hozzá nem értő módon csökkentette a bemutatók és balettek számát - erről szóló pénteki levelét a balettigazgató elküldte többek között a miniszterelnöknek és az Országgyűlés elnökének is.

Keveházi Gábor Kossuth-díjas, kiváló és érdemes művész az MTI-nek elmondta: "barátilag" azt javasolta a főigazgatónak, hogy "az Operaház és az általa képviselt művészetek érdekében ajánlja fel lemondását". Hegyi Árpád Jutocsának írott levelében úgy fogalmazott: a főigazgató teljesen önhatalmúan belenyúlt az Operaház, a Nemzeti Balett 2006-2007-es műsortevébe, a balettigazgatóval, vagyis vele előzetesen nem egyeztetett.

Keveházi Gábor elmondta, Hegyi Árpád Jutocsa csaknem százzal, mintegy 360-ról 260-ra csökkentette a tervezett előadások számát. Ezt ráadásul úgy időzítette, hogy egyedül hozhassa meg döntését, hiszen az utóbbi napokban ő a Művészetek Palotájában dolgozott, Kesselyák Gergely főzeneigazgató pedig külföldön tartózkodott. Hegyi Árpád Jutocsát az MTI péntek délután nem tudta elérni.