Családi vasárnap a Szépművészetiben

Index
2006.05.12. 14:02
Különleges családi programokkal, foglakozásokkal várja a Szépművészeti Múzeum május 14-én, vasárnap a látogatókat. A Művészet és kultúra Luxemburgi Zsigmond korában című kiállításhoz kapcsolódó rendezvényeken az érdeklődő gyerekek és felnőttek megismerhetik a kódex-készítés fortélyait.

A családi napon a látogatók gyárthatnak továbbá érmeket és pecséteket, beavatást nyernek a szárnyas oltárok készítésébe, megtudhatják, hogyan készült egy középkori kályhacsempe, de a vállalkozó kedvűek lovagi felszerelést is készíthetnek maguknak. A foglalkozások mellett körülnézhetnek az érdeklődők egy Zsigmond-kori piacon, építhetnek városfalat, valamint játszhatnak térképkirakóval és a kiállításhoz készített társasjátékkal.

A kiállítás látogatói oklevél-feladatlapok kitöltésével Zsigmond király apródjaivá illetve lovagjaivá válhatnak, amit heroldjaink igazi sárkányos viaszpecséttel hitelesítenek. A foglalkozások mellett 10.30-tól 14.30-ig óránként ingyenes tárlatvezetéseket indít a múzeum a Zsigmond-kiállításon.