Klaudia
-3 °C
3 °C

A The Guardian a legjobb lap Európában

Kreatív
2006.05.19. 12:36
A tavaly újrapozícionált brit The Guardian-t választották a kontinens legjobb lapjának egy bécsi újságíró konferencián. Az osztrák újságíró-szövetség lapja, a Der Österreichische Journalist harmadik alkalommal rendezte meg az Európai Újságírói Konferenciát (EUK) Bécsben, ahol kiosztották Az Év Európai Újságja díjat.

Az elismerést a londoni székhelyű The Guardian kapta meg. A brit lap 2005-ben nemcsak külsőleg újult meg, hanem a kiadó újra is pozícionálta a terméket. A sajtótermékek versenyén a hetilapok közül a Die Zeit kapott díjat. A lap főszerkesztője, Giovanni di Lorenzo a konferencián arról beszélt, hogy azért nem akarnak kisebb formátumra átállni, mivel számukra a formátumváltástól egyenes út vezet a bulvárosodás felé.

A konferencián több mint 300 főszerkesztő és európai lapkiadó vezető képviselője vett részt, hogy megvitassák a nyomtatott sajtó és a lapkiadás jövőjét, a lappiaci trendeket, és bemutassák az úttörő kezdeményezéseket. Az EUK rendezvényén beszámoltak a skandináv újításokról. A norvég bulvárlap, a Verdens Gang például a saját olvasóit is bevonja a lapkészítésbe, akik híreket, képeket, rövid videókat küldhetnek mobiljukról a szerkesztőségnek.