Elindult a hofi.hu

MTI
2006.06.29. 12:34
Hofi Géza (1936-2002) születésének közelgő 70. évfordulójára elkészült a nagy humorista hivatalos honlapja, amely átfogóan mutatja be a művész életét és pályafutását a nagyközönség számára. Hofi Géza július 2-án lenne 70 éves, erre az alkalomra a Fotexnet elhatározta, hogy interneten is elérhetővé teszi a művész sajátos hangvételű produkcióit. A hofi.hu címen elérhető weboldalt a Hungarotonnal együttműködve készítették el.

A legendás humorista életműve már olvasható a Hofi Géza élete és pályafutása 1936-2002 című könyvben. A honlap a kiadvány egyfajta kiegészítése: a részletes életrajzon és diszkográfián túl megtekinthetők a művészről megjelent újságcikkek és kritikák, valamint bele lehet hallgatni az albumok hanganyagába is. A weboldalhoz Hofi Ildikó, a művész felesége olyan egyedi anyagokat is rendelkezésre bocsátott a hagyatékból, amelyek bemutatják Hofi életének eddig kevéssé ismert részleteit.

A honlap hamarosan kiegészül egy lapozható albummal is, amely Hofi személyes naplójának anyagait mutatja be. A humorista rajzolt és írt is magáról, naplójában fényképeket, újságcikkeket, kritikákat gyűjtött össze. Mindezek betekintést nyújtanak pályájának állomásaiba, a vidéki színészévektől kezdve egészen az országos sikerekig.