A lakók tervezhetik meg a Kammermayer teret

MTI
2006.06.29. 14:48
Városlakók tervezhetik meg, hogyan nézzen ki a budapesti Kammermayer Károly tér: A REevolutio Budapest 2006 elnevezésű ingatlan- és térségfejlesztési rendezvény ötletgazdája, az Ecorys Magyarország Kft. tervező napot rendez pénteken.

Régi gondja a városlakóknak, hogy mindennapi életük köztereit nélkülük, a "fejük fölött" formálják és alakítják a hatóságok, tulajdonosok. Most itt a lehetőség a változtatásra. A tervezői napon bárki elmondhatja milyen burkolatot, építményeket, berendezéseket tudna elképzelni a térre.

A rendezvényen neves építészek is jelen lesznek, akik terveket, vázlatokat készítenek a helyszínen felvázolt ötletek alapján. A nap végére több megoldás is születhet, amelyeknek továbbgondolására felkérik az építészirodákat. A szervezők már ismernek véleményeket azzal kapcsolatban, hogy mit kellene csinálni a téren, de kész terv még nem született.

A kis teret egyébként Kammermayer Károlyról nevezték el, aki 1872 és 1896 között volt Budapest polgármestere volt, s akinek tevékenysége idején egyesült 1873-ban Pest és Buda, s akinek nevéhez számos jelentős fővárosi fejlesztés fűződik. A teret szobra díszíti.  • Bérelnék
  • Személyi kölcsön