Olivér
5 °C
8 °C

Dizájn- és iparművészeti kirakodóvásár Budapesten

MTI
2006.07.04. 16:45

Egy divattervezőkből és közgazdászokból álló nonprofit társulás szervezésében július 16-án az Erzsébet téren megnyílik a WAMP, azaz a Wasárnapi Művészpiac. A budapesti dizájn- és iparművészeti kirakodóvásár ezt követően havonta jelentkezik. A rendezvényt a Design Terminal és az Erzsébet téri Gödör támogatja. A meghívott iparművészek mellett több neves galéria, nemzetközileg elismert magyar művész képviselteti magát.

A premieren Schilling Kolos kalapkészítő, Hegedűs Andrea textiltervező, a Polite képeslap cég, valamint az Artista ruhatervező stúdió munkáival találkozhatnak a látogatók. Megjelennek majd grafikusok, ötvösök, virágkötők, keramikusok, cukrászok is. Az alapítók reményei szerint a különleges piac a tömegtermékekkel szemben az elérhető árú, egyedi és színvonalas iparművészeti tárgyak egyik legfontosabb lelőhelyévé, népszerű kulturális és dizájnfórummá nőheti ki magát.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?