Olivér
5 °C
8 °C

Salvador Dalí-kiállítás Debrecenben

MTI
2006.07.04. 17:05

Salvador Dalí katalán festő műveiből nyitott meg kiállítást Juhászné Lévai Katalin, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke kedden Debrecenben. Megemlítette, hogy a nagy sikerű Munkácsy- és Chagall-kiállítás után ismét korszakos festő műveit tekinthetik meg az érdeklődők az Aranybika Szálló Bartók-termében. A művész Aranykor címmel összegyűjtött akvarelljeit, grafikáit, rajzait és világirodalmi illusztrációit két hónapon át mutatták be az érdeklődőknek. A házigazda szerepét betöltő Tóth Könyvkereskedés Kiadó Kft. a tárlat anyagát Európa legnagyobb Dalí-magángyűjteményéből válogatta.

Richard H. Mayer német gyűjtő mintegy 1500 darabból álló Dalí-gyűjteményéből ezúttal százat mutatnak be Debrecenben. Az alkotások egy része korábban már nagy sikerrel szerepelt moszkvai és bambergi bemutatókon. Magyarországon is sokan láthatták a gyűjtemény egyes darabjait a budapesti Műcsarnokban, illetve Veszprémben és Esztergomban. A kiállítás anyagának egy része azonban most először tekinthető meg Magyarországon.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?