Nemzetközi utcaszínházi fesztivál Nyírbátorban

MTI
2006.07.05. 09:22
Július 7. és 9. között 14. alkalommal rendezi meg a Szárnyas Sárkány Hete nemzetközi utcaszínházi fesztivált Nyírbátorban a helyi kulturális vállalkozás - közölte Dózsa György fesztivál-igazgató az MTI-vel. Magyarország egyetlen utcaszínházi rendezvényén ezúttal hét ország művészei vesznek részt - mondta a főszervező. Az igazgató tájékoztatása szerint a hazai résztvevők mellett Hollandiából, Lengyelországból, Oroszországból, Spanyolországból, Szlovákiából és Ukrajnából érkeznek társulatok, előadóművészek a szabolcsi város háromnapos fesztiváljára. A program csütörtökön 18 órakor a fesztiválnyitó karnevállal kezdődik, a település utcáin vonulnak fel a komédiások.

A rendezvénynek helyet adó Papok-rétjén felállított nagyszínpadon, a vízi színpadon, a Korona Teátrumban, a fesztivál téren és kocsmában, valamint a közeli Minorita templom udvarán , illetve a múzeum-kertben tartják azt követően az előadásokat, koncerteket, minden nap éjfélig.

A nyitónap után szombaton és vasárnap egyaránt délelőtt 10.00 órakor kezdődik a fesztivál-programja.

Dózsa György kiemelte, hogy fellép a rendezvényen a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház társulata is, amely Örkény: Tóték című darabját mutatja be a Minorita templom udvarán, szombaton 22.00 órától, egyelőre titokként kezelt különös rendezésben.

Az ukrán DAH Színház produkciója ugyancsak nem mindennapi érdekességet ígér, ráadásul a vízi színpadon játsszák Shakespeare: Előjáték Hamlethez című átdolgozását a szomszédos ország művészei, pénteken 23.00 órától.