Árpád
-2 °C
4 °C

Nemzetközi utcaszínházi fesztivál Nyírbátorban

MTI
2006.07.05. 09:22
Július 7. és 9. között 14. alkalommal rendezi meg a Szárnyas Sárkány Hete nemzetközi utcaszínházi fesztivált Nyírbátorban a helyi kulturális vállalkozás - közölte Dózsa György fesztivál-igazgató az MTI-vel. Magyarország egyetlen utcaszínházi rendezvényén ezúttal hét ország művészei vesznek részt - mondta a főszervező. Az igazgató tájékoztatása szerint a hazai résztvevők mellett Hollandiából, Lengyelországból, Oroszországból, Spanyolországból, Szlovákiából és Ukrajnából érkeznek társulatok, előadóművészek a szabolcsi város háromnapos fesztiváljára. A program csütörtökön 18 órakor a fesztiválnyitó karnevállal kezdődik, a település utcáin vonulnak fel a komédiások.

A rendezvénynek helyet adó Papok-rétjén felállított nagyszínpadon, a vízi színpadon, a Korona Teátrumban, a fesztivál téren és kocsmában, valamint a közeli Minorita templom udvarán , illetve a múzeum-kertben tartják azt követően az előadásokat, koncerteket, minden nap éjfélig.

A nyitónap után szombaton és vasárnap egyaránt délelőtt 10.00 órakor kezdődik a fesztivál-programja.

Dózsa György kiemelte, hogy fellép a rendezvényen a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház társulata is, amely Örkény: Tóték című darabját mutatja be a Minorita templom udvarán, szombaton 22.00 órától, egyelőre titokként kezelt különös rendezésben.

Az ukrán DAH Színház produkciója ugyancsak nem mindennapi érdekességet ígér, ráadásul a vízi színpadon játsszák Shakespeare: Előjáték Hamlethez című átdolgozását a szomszédos ország művészei, pénteken 23.00 órától.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?