Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Sokat tévéznek az internetező fiatalok

MTI
2006.07.05. 13:15
Az a feltevés, mely szerint a minden nap internetezők valószínűleg kevesebbet tévéznek, nem igazolódott - derül ki a Felvételi Információs Szolgálatnak (FISZ) a tinédzserek médiafogyasztói szokásait vizsgáló, az MTI-hez eljuttatott felméréséből.

A 425 középiskola 23.682 diákját megszólaltató felmérés azt mutatja, hogy a 16-18 éves diákok 15 százaléka naponta 5 óránál is többet nézi valamelyik kereskedelmi tévécsatorna műsorát. Az életkor előrehaladtával viszont csökken a tévé előtt eltöltött idő. A 10. évfolyamosok 53, a 11-edikesek 50 százaléka százaléka néz rendszeresen tévét, míg a 12. évfolyamosok esetében ez az arány már csak 48 százalék.

A tévé mellett a nyomtatott sajtó is fontos tájékozódási forrás maradt: a megkérdezett diákok körülbelül 35 százaléka rendszeresen olvas valamilyen lapot.

Az internethasználat az eltelt évek alatt rohamosan terjedt, amelyre a kutatás eredményei is rámutatnak. Három évvel ezelőtt, 2003-ban a megkérdezettek 14 százaléka használta naponta az internetet, míg a mostani felmérés idején ez az arány már 38 százalék volt.

A budapesti diákok fele és a fiúk 45 százaléka naponta használja az internetet, míg a vidékieknél ez az arány 36, a lányoknál 31 százalék

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?