Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Cseresznyefesztivál Nagykörűben

MTI
2006.07.05. 15:12
Magyarország cseresznyéskertje - ahogyan a Szolnoktól 30 kilométerre lévő Nagykörűt nevezik - egész júliusban várja mindazokat, akik szeretik az errefelé termő híres ropogós cseresznyét és a környék híres tájjellegű ételeit. A szezon záró fesztiváljára 22-én és 23-án kerül sor.

A település immár tizedik alkalommal rendezi meg a Cseresznyefesztivált. Három héten át gasztronómiai bemutatók, irodalmi estek, ismeretterjesztő előadások, kirándulások, borkóstolók, táncházak, zenei gálaműsor, koncertek és kiállítások várják a Nagy Ízutazókat - ahogyan a Magyar Turizmus Zrt. által szervezett vidéki gasztronómiai programokra tartókat hívják újabban.

Lesz még pörkölttorta készítés, sulyomkóstoló, főzőverseny, cseresznyéslepény -és cseresznyebefőttevő verseny, Cseresznyekirály választás és megtartják a nagykörűi Guggolós Borok versenyét.