Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bárdy György köztársasági érdemrendet kapott

MTI
2006.07.05. 16:07
Bárdy György színművésznek 85. születésnapja alkalmából a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje a csillaggal kitüntetést adta át szerdán Kiss Péter, a miniszterelnököt helyettesítő szociális és munkaügyi miniszter, és Hiller István oktatási és kulturális miniszter szerdán a Parlament Gobelin-termében.

Kiss Péter a Gyurcsány Ferenc kormányfő javaslatára Sólyom László államfő által adományozott kitüntetést átadva tolmácsolta a miniszterelnök üdvözletét és köszönetét, s méltatásában arról beszélt, hogy Bárdy György mindegyik szerepében óriási meggyőző erővel jelenítette meg az ábrázolt figurák jellemét, elhitetve a nézővel, hogy nem is színészi alakítást, hanem egy élő, hús-vér figurát lát a színpadon, a filmvásznon.

Hiller István, aki gyermekként, diákként, felnőttként látta, csodálta Bárdy György filmjeit, alakításait, amelyeken generációk nevelkedtek, kiemelte a színművész alkotóerejét, életerejét, páratlan humorát és vidámságát.