Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kezdődik a Szegedi Szabadtéri Játékok

MTI
2006.07.07. 12:09
A Szegedi Kortárs Balett előadásával, az Új Világ című tánc-show-val indul a hetvenöt éves Szegedi Szabadtéri Játékok jubileumi évadja pénteken este 21 órakor.

A Juronics Tamás rendező-koreográfus által színpadra állított darabban - melyet a nyitóelőadáson kívül még egy alkalommal láthat a közönség - a magas színvonalú művészi megvalósítás monumentális technikai megoldásokkal párosul. A tűz és a víz birodalmában játszódó előadáson először hatalmas lángnyelvek csapnak fel, a második felvonásban pedig közel 100 köbméter víz árasztja el a Dóm téri színpadot.

A fesztiválon újra műsorra tűzik 2005 sikerdarabját, a Csárdáskirálynőt; az Alföldi Róbert rendezte operett július 14-től látható. Július 28-án - a Budapesti Operett Színházzal koprodukcióban - pedig a Rudolf című musical szabadtéri világpremierje lesz Szegeden.