Két év szünet után ismét Love Parade Berlinben

MTI
2006.07.13. 10:45

"A szeretet visszatér" mottóval két év kihagyás után szombaton ismét megtartják a Love Parade-ot Berlinben. Rainer Schaller, a McFit fitneszhálózat tulajdonosa kétmillió eurót áldoz az idei Love Parade-ra, a maradék egymillió más szponzoroktól jön. Az előző években nem sikerült elegendő pénzt szerezni a rendezvényre. A szemételtakarítás költségeit teljes egészében Schaller vállalja, s ezer ingyen használható illemhelyiséget is felállíttat.

A dj-k ingyen használhatják majd a 40 nyitott teherautót, amely a Június 17. sugárúton Berlin egyik jelképéig, a XIX. század második felében vívott porosz háborúk emlékére felállított Győzelmi Oszlopig vonul majd. A német vasúti társaság 22 különvonatot indít Münchenből, Aachenből, Saarbrückenből, Nürnbergből, Frankfurtból, Düsseldorfból, Koblenzből, Ulmból és a svájci Baselből Berlinbe.

Az első Love Parade színhelye a nyolcvanas évek végén a nyugat-berlini városközpont, a Kurfürstendamm volt. Fénykorában másfél millió embert, rajongókat, bámészkodókat vonzott az utcákra.