Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Két év szünet után ismét Love Parade Berlinben

MTI
2006.07.13. 10:45

"A szeretet visszatér" mottóval két év kihagyás után szombaton ismét megtartják a Love Parade-ot Berlinben. Rainer Schaller, a McFit fitneszhálózat tulajdonosa kétmillió eurót áldoz az idei Love Parade-ra, a maradék egymillió más szponzoroktól jön. Az előző években nem sikerült elegendő pénzt szerezni a rendezvényre. A szemételtakarítás költségeit teljes egészében Schaller vállalja, s ezer ingyen használható illemhelyiséget is felállíttat.

A dj-k ingyen használhatják majd a 40 nyitott teherautót, amely a Június 17. sugárúton Berlin egyik jelképéig, a XIX. század második felében vívott porosz háborúk emlékére felállított Győzelmi Oszlopig vonul majd. A német vasúti társaság 22 különvonatot indít Münchenből, Aachenből, Saarbrückenből, Nürnbergből, Frankfurtból, Düsseldorfból, Koblenzből, Ulmból és a svájci Baselből Berlinbe.

Az első Love Parade színhelye a nyolcvanas évek végén a nyugat-berlini városközpont, a Kurfürstendamm volt. Fénykorában másfél millió embert, rajongókat, bámészkodókat vonzott az utcákra.