Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Magyar siker a Saint Rapha:l-i New Orleans Jazz Versenyen

MTI
2006.07.14. 15:01
A magyar Little Jazz Band nyerte meg a 26. alkalommal megrendezett Saint Rapha:l-i Nemzetközi New Orleans Jazz Verseny városi díját.

A 12 együttesből álló mezőnyből a két legjobbnak ítélt zenekar a zsűri, illetve a franciaországi Saint Raphae:l város díjáért versengett, amelyet a verseny utolsó napján megrendezett gálán adtak át.

A nyolc európai országból meghívott együtteseket három napi utcai fellépéseik, valanmint egy-egy versenykoncert alapján értékelte a francia zenészekből és újságírókból álló hattagú zsűri.

A zsűri díját a svájci Only Blue Stompers érdemelte ki. A svájciak három, illetve hat évvel ezelőtt már sikerrel szerepeltek a fesztiválon, a kecskeméti Little Jazz Band pedig 2004-ben gazdagodott Saint Raphae:l díjával.

A zenekar 1995-ben kecskeméti fiatal zenészekből alakult, fő profiljuk a húszas, harmincas évek dzsessz stílusa. Második lemezük Shoe Shine Boy címmel 2003-ban jelent meg.