Szilvia
5 °C
16 °C

Kodály-fesztivált rendez augusztusban Kecskemét

MTI
2006.07.17. 18:17

Augusztus 6-tól 20-áig tart a Kodály Művészeti Fesztivál Kecskeméten, mely a város világhírű szülöttének emlékét ápolja, és egyben előkészíti a jövőre esedékes Kodály-évet. A Kodály-örökség ápolására a város költségvetéséből ebben az évben 62 millió forintot különítettek el, melyből a fesztivál támogatásán kívül a Kodály-módszer oktatására és kutatásra is jelentős összeget fordítanak.

A két hétig tartó program összeállításakor gondoltak arra is, hogy ebben az évben emlékezünk Bartók Bélára; a Liszt Ferenc Kamarazenekar hangversenyét Bartók-művekből állította össze, a Kodály Intézetben a névadó művész életét bemutató kiállítás mellett "In memorian Bartók Béla" címmel képzőművészeti kiállítás is lesz. Egy Haydn-vígopera és az Amadinda ütőegyüttes hangversenye mellett kórushangversenyeket is rendeznek, illetve közösen lép fel a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar és a Csík Zenekar. A fesztivál a Szegedi Kortárs Balett műsorával zárul a főtéren.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?