Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Román graffiti a Műcsarnok falán

MTI
2006.07.19. 12:16

Dan Perjovschi romániai képzőművész július 27-től, tíz napon át karikatúrákat és graffitit készít a Műcsarnok három termének falára. Páldi Lívia, a kiállítás kurátora elmondta, hogy biztosan készül Perjovschi-rajz a libanoni eseményekről és a magyar dolgokról, mert a világszerte ismert alkotó olvas, feltérképezi az adott ország helyzetét, és finom iróniával megrajzolja a történteket.

Dan Perjovschinak volt már kiállítása a kölni Ludwig Múzeumban, a chicagói Modern Művészetek Múzeumában, Stockholmban, Isztambulban és idén bemutatkozik a New York-i Modern Művészetek Múzeumában. Budapesten 1999-ben mutatta be a Ludwig Múzeum Rondó című kiállítását, amelynek anyagát ma is őrzi a múzeum, és 2001-ben az After the Wall (a berlini fal leomlása után) című utazó kiállításon voltak láthatók munkái.

Dan Perjovschi rajzai, falfirkái október 1-ig láthatók a Műcsarnokban, a XIV. kerület, Hősök tere 1. alatt.