A BMC fogadja be a Zenede könyvtárát

MTI
2006.07.21. 14:25
A Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium 166 éves könyvtárát, amelynek a Semmelweis utca 21-ben, a volt Zenedében levő bérelt lakás magántulajdonosa július 31-vel fölmondott, egy magánintézmény, a Budapest Music Center (BMC) fogadja be - közölte Kovács Brigitta, a zenei szakközépiskola és gimnázium igazgatónője.

Kovács Brigitta sajnálattal vette tudomásul, hogy sem a kulturális kormányzat, sem pedig a Zeneakadémia, amelyhez a szakközépiskola, mint gyakorló iskola tartozik, nem tudott segíteni a könyvtárukon. Elmondta, hogy nagy örömére Gőz László, a BMC tulajdonos- igazgatója fölajánlotta, hogy befogadja a nagy hírű, XIX. századi intézmény könyvtárának zömét a régi, katalógusszámokkal ellátott polcokkal, faragott könyvszekrényekkel együtt.

Gőz László elmondta: a BMC kortárs zenei központként működik, és a Zenede könyvtára jól kiegészíti modern anyagát. Hozzátette: 2007. szeptemberében készül el a IX. kerületi Mátyás utcában az új épület, amelyben 200 négyzetméteren galériás zenei könyvtárat és 300 fős hangversenytermet rendeznek be.