Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A BMC fogadja be a Zenede könyvtárát

MTI
2006.07.21. 14:25
A Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium 166 éves könyvtárát, amelynek a Semmelweis utca 21-ben, a volt Zenedében levő bérelt lakás magántulajdonosa július 31-vel fölmondott, egy magánintézmény, a Budapest Music Center (BMC) fogadja be - közölte Kovács Brigitta, a zenei szakközépiskola és gimnázium igazgatónője.

Kovács Brigitta sajnálattal vette tudomásul, hogy sem a kulturális kormányzat, sem pedig a Zeneakadémia, amelyhez a szakközépiskola, mint gyakorló iskola tartozik, nem tudott segíteni a könyvtárukon. Elmondta, hogy nagy örömére Gőz László, a BMC tulajdonos- igazgatója fölajánlotta, hogy befogadja a nagy hírű, XIX. századi intézmény könyvtárának zömét a régi, katalógusszámokkal ellátott polcokkal, faragott könyvszekrényekkel együtt.

Gőz László elmondta: a BMC kortárs zenei központként működik, és a Zenede könyvtára jól kiegészíti modern anyagát. Hozzátette: 2007. szeptemberében készül el a IX. kerületi Mátyás utcában az új épület, amelyben 200 négyzetméteren galériás zenei könyvtárat és 300 fős hangversenytermet rendeznek be.