Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nincs reklámbevétele a Nickelodeonnak

Kreatív
2006.07.21. 15:49
Az alacsony reklámbevételeknek köszönhetően van olyan gyermekcsatorna, amely nem anyagi, hanem erkölcsi okokból szórakoztatja a kiskorúakat - írja a Menedzser Fórum.

"Jelenleg csak erkölcsi okokat tudok felsorolni. A gyerekek diszkrimináció- és erőszakmentes szórakoztatása kulcsfontosságú a mai világban" - mondta a Nickelodeon gyerekcsatorna név nélkül nyilatkozó munkatársa arra a kérdésre, hogy miért éri meg ma Magyarországon rajzfilmeket sugározni.

Mivel a csatorna körülbelül 115 ezer háztartásban fogható, a hirdetők nem túl érdeklődőek, az adó egyetlen bevétele a kábelszolgáltató által az előfizetők után fizetett összeg. A helyzet a Minimax esetében sem kecsegtető: náluk a bevétel 20 százaléka képződik reklámokból, a fennmaradó 80 százalékot a Nickelodeonhoz hasonlóan szedi össze a csatorna.

A jövőben a gyerekcsatornák helyzete még rosszabb is lehet. Hajós Balázs, a Minimax ügyvezetője elmondta, bár elindult az az uniós tendencia, hogy egyre kevesebb reklám szerepeljen a gyerekcsatornákon, teljes megszűnésükre még bizonyosan várni kell. "Még nyitott kérdés, hogy honnan tudjuk fedezni a jövőben folyamatosan kieső részt" - mondta Hajós Balázs.