Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Éjszakai tárlat a nyíregyházi múzeumfaluban

MTI
2006.07.25. 11:41
Performance-estre, éjszakai tárlatra várja a művészetkedvelőket július 29-én szombaton 22 órától a Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdői Múzeumfalu.

A különös kiállításon a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében élő és alkotó szobrászművészek mutatják be a skanzen területén reflektorokkal megvilágított alkotásaikat - mondta Páll István.

A múzeumvezető tájékoztatása szerint az éjjeli tárlaton Bíró Lajos, Krupiczer Antal, Morvai Tibor, Nagy Lajos Imre, Németh Erika, Schorno Heini, Sebestyén Sándor és Shirpa Ihanus legújabb művei lesznek láthatók.

A csak egyetlen éjszakán nyitva tartó kiállításon a képzőművészet mellett az irodalom és a zene is bemutatkozási lehetőséget kap: Pregitzer Fruzsina és Horváth Margit, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház népszerű színészeinek műsora kíséri a tárlatot. Pregitzer Fruzsina a magyar irodalom legkedveltebb alkotásaiból, míg Horváth Margit Edith Piaf sanzonjaiból állította össze éjszakai előadását.

Páll István megjegyezte, hogy a nem szokványos program H. Németh Katalin nyíregyházi grafikusművész közreműködésével jött létre, aki tárlatvezetést is tart, hogy segítse a látogatókat a performance világában való eligazodásban.