Mária
18 °C
28 °C

Éjszakai tárlat a nyíregyházi múzeumfaluban

MTI
2006.07.25. 11:41
Performance-estre, éjszakai tárlatra várja a művészetkedvelőket július 29-én szombaton 22 órától a Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdői Múzeumfalu.

A különös kiállításon a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében élő és alkotó szobrászművészek mutatják be a skanzen területén reflektorokkal megvilágított alkotásaikat - mondta Páll István.

A múzeumvezető tájékoztatása szerint az éjjeli tárlaton Bíró Lajos, Krupiczer Antal, Morvai Tibor, Nagy Lajos Imre, Németh Erika, Schorno Heini, Sebestyén Sándor és Shirpa Ihanus legújabb művei lesznek láthatók.

A csak egyetlen éjszakán nyitva tartó kiállításon a képzőművészet mellett az irodalom és a zene is bemutatkozási lehetőséget kap: Pregitzer Fruzsina és Horváth Margit, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház népszerű színészeinek műsora kíséri a tárlatot. Pregitzer Fruzsina a magyar irodalom legkedveltebb alkotásaiból, míg Horváth Margit Edith Piaf sanzonjaiból állította össze éjszakai előadását.

Páll István megjegyezte, hogy a nem szokványos program H. Németh Katalin nyíregyházi grafikusművész közreműködésével jött létre, aki tárlatvezetést is tart, hogy segítse a látogatókat a performance világában való eligazodásban.