Árpád
-2 °C
4 °C

A magyar operett ünnepe Kübbekházán

MTI
2006.07.25. 11:46
Immár nyolcadik alkalommal válik óriási operettszínpaddá a hétvégén a Csongrád megyei Kübbekháza főtere; a másfélezer lakosú Szeged közeli településre 15 ezer vendéget várnak a magyar operett ünnepére.

Magyarország egyik legnagyobb ingyenes szabadtéri fesztiválját a hagyományoknak megfelelően idén is július utolsó szombatján rendezik meg. Kübbekháza nézőtérré alakított főterén lévő óriási színpadon az idén is a legismertebb magyar művészek lépnek fel: Kovács Zsuzsa, Medgyesi Mária, Szóka Júlia, Teremi Trixi, Farkas Bálint, Jankovits József, Mikó István, Weil Róbert. A négy órás gálán, amely műsorvezetője Rózsa György lesz, közreműködnek a Rajkó zenekar tagjai, Suki István prímás vezetésével, a Duetto Szimfonikus Zenekar, valamint az Operettszív Tánckar.

Az operettgála egyik legfontosabb célja, hogy a műfaj magyar képviselőit népszerűsítsék a közönség körében, így az est során felcsendülő dallamok is magyar zeneszerzők - köztük Huszka Jenő, Lehár Ferenc vagy Kálmán Imre - tehetségét dicsérik.

A rekkenő hőségben már egész héten a falu szépítésén munkálkodnak a lakók, hogy szombat este a fiákeren bevonuló művészek mellett az alkalomra a helyszínre szállított rengeteg rózsa, a falu tisztaságának és szépségének emlékét is magukkal vihessék az operettrajongók.

A nyolc esztendő alatt a rendezvény nem csak Magyarországon lett ismert és kedvelt, külföldről is sok zenebarát indul Kübbekházára ezen a hétvégén - az előzetes jelzések alapján Ausztráliából és az Egyesült Államokból is érkeznek vendégek -, hiszen az osztrák-magyar operett különleges műfaj.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?