Lázár, Olimpia
-6 °C
-1 °C

Kiállítás nyílik a Kogart képeiből Veszprémben

MTI
2006.07.25. 16:06
Remekművek - a XIX-XX. századi magyar festészet címmel a KogArt gyűjteményből és Kovács Gábor saját képeiből kiállítás látható szeptember 24-ig Veszprémben, a Csikász Galériában, a Vár utca 17-ben az ünnepi játékok (augusztus 2-6.) kísérő rendezvényeként.

Jakab Ibolya, a Veszprémi Ünnepi Játékok főszervezője az MTI-nek elmondta, hogy a Kovács Gábor Gyűjtemény fő irányvonalát a természetelvű tájfestészet remekei képviselik, ezekhez harmonikusan kapcsolódnak a más tematikát felvonultató alkotások. Látható a tárlaton id. Markó Károly több mint 20 alkotása és a XIX. század romantikus majd realista tájábrázolástól a nagybányai plein air festészetén keresztül a XX. század első évtizedeinek különféle izmusokat felvonultató munkái.

Az érdeklődők megcsodálhatják a többi között Csontváry Kosztka Tivadar Titokzatos sziget, Tihanyi Lajos Tájkép kanyargó úttal és Vaszary János Itáliai emlék című művét, Munkácsy Mihály, Gulácsy Lajos, Aba-Novák Vilmos, Egry József, Márffy Ödön, Mednyánszky László, Rippl-Rónai József, Szőnyi István képeit és Péreli Zsuzsa goblein-tervezőművész kárpitját.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!