Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Scifitalálkozó Salgóbányán

MTI
2006.07.26. 11:00

Új helyszínen, Salgóbányán a Medves Hotelben rendezik meg a XXVI. országos scifitalálkozót július 28. és 30. között. Az előadásokon szó lesz a Frigyládáról, a sámánokról és boszorkányokról, továbbá Star Wars-bemutató és élő szerepjáték vár a látogatókra. A scifi témájú előadásokon túl az érdeklődők találkozhatnak magyar scifiszerzőkkel, kiadókkal, közös programokon - túrákon, akadályversenyen, tábortűzön - vehetnek részt, és természetesen beszélgethetnek az ország legkülönbözőbb részéről érkező többi rajongóval.

A találkozón amatőr íróknak alkotóműhely nyílik, ahol népszerű írók adnak hasznos tanácsokat, például a párbeszédírásról, a pszichológiai ismeretek fontosságáról, a poén szerepéről, valamint a mitológia és a népmese elemeiről. A műhely vendége lesz többek között Bán János, Nemes István és Szélesi Sándor. A Zsoldos Péter-díjat szombaton este adják át, amire idén öt regényt és 42 novellát jelöltek. Az amatőr alkotók számára meghirdetett Preyer Hugo-novellapályázatra 61 pályamű érkezett, a díjátadás ugyancsak szombaton este lesz.