Árpád
-2 °C
3 °C

Rudi pozitív szaldóra számít a köztévénél

MTI
2006.07.27. 14:35
Az első félév adatai alapján kiegyensúlyozott a Magyar Televízió (MTV) gazdálkodása - nyilatkozta Rudi Zoltán elnök csütörtökön az MTI-nek, emlékeztetve arra: a tavalyi esztendő után erre az évre is pozitív szaldóval számol a társaság.

"Ha a tervezett források időben, vagy akár kis késéssel is megérkeznek, akkor végig tudjuk csinálni az évet" - mondta, megjegyezve, idén az úszó Európa-bajnokság közvetítése 700, a parlamenti és az önkormányzati választás mintegy 150 millió forintos pluszköltséget jelent. Tulajdonosi juttatás híján "belső megszorításokból" finanszírozzák ezeket az feladatokat - jegyezte meg.

A közszolgálati médium reorganizációját segítő összegből az első félévben csak 360 milliót kaptak meg, a fennmaradó másfél milliárd forint csak július elején jelent meg a számlájukon.Hangsúlyozta: bevételeik jelentős hányadát adó üzemben tartási díjat ütemszerűen megkapta a társaság.

Közlése szerint az MTV - amely 25,9 milliárdos éves büdzséjéből 17,6 milliárdot fordíthat működésre és műsorokra - a tervezettnél később kapja meg az üzleti tervében négymilliárd forinttal szereplő összeget egyes archív anyagok felhasználási jogainak átadásáért, mivel lassabban halad a régiek jogtisztává tétele. Rudi Zoltán megemlítette még, hogy mostanra megszüntették a korábban évi tízmilliárdos üzemi veszteséget.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?