Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nyereséges lehet a Marosvásárhelyi Félsziget

MTI
2006.07.30. 18:18
Tavalyhoz képest megkétszereződött a magyarországi résztvevők száma az erdélyi Félsziget Fesztiválon, jelentették be a szervezők Marosvásárhelyen vasárnap, a rendezvény zárónapján. A román és a magyar könnyűzenei fesztivált negyedik alkalommal szervezték meg az idén Marosvásárhelyen. A Félsziget rövid történetében az idén először van esély a nyereséges zárásra. Gerendai Károly, a budapesti Szigetet is szervező cég vezetője elmondta, hogy a 450 ezer eurós (122 millió forint) költségvetésű romániai fesztivál kiadási tételeit az idén is növelték, ennek ellenére, ha a zárónapon több mint 10 ezren látogatnak a Félszigetre, akkor profitot könyvelhetnek el. A nyereség azonban csak az idénre vonatkozik, az előző rendezvények után eddig 100 ezer eurós veszteség keletkezett. A Sziget Szervezőiroda szerint a fesztivál az első hat év után lesz csak nullszaldós, majd nyereséges.

Gerendai szerint erősödhet a fesztivál romániai és nemzetközi jellege. A szervezők a jövőben olyan nemzetközi hírnevű együttesek meghívását tervezik, amelyek képesek külföldi fiatalokat is vonzani. A Marosvásárhely központjában lévő tábor területét is szélesítenék, de a környék eléggé zárt, így nem könnyű a terjeszkedés.

A Max Weber Társadalomkutató Központ felmérése szerint a Félszigetre valamivel többen látogatnak el a férfiak (55 százalék). A résztvevők közel fele 19 éves vagy annál fiatalabb, egyharmada 20-24 év közötti, a fennmaradó 17 százalék pedig ennél idősebb, de inkább 30 év alatti.