Árpád
-2 °C
3 °C

Kedden nyit a Cered-Salgótarján Nemzetközi Művésztelep

MTI
2006.07.31. 12:38
Idén 17 művészt várnak a XI. Cered-Salgótarján Nemzetközi Művésztelep kéthetes programjára, ahol az alkotók ezúttal elsősorban fával dolgoznak - értesült az MTI a szervező Ars Longa Művészeti Egyesület elnökétől.

Fürjesi Csaba elmondta: a Nógrád megyei Cereden dolgozó alkotók között lesz cipőtervező, textiltervező, fotós, festő, szobrász, grafikus és filmes. A hazaiakon kívül Belgiumból, Franciaországból, Svédországból, Argentinából és Szlovákiából érkező művészek a műfajtól függetlenül különböző fa alapanyagokkal dolgoznak egyénileg vagy közösen.

Az elkészült műveket Cereden és a Szlovákiában lévő szomszédos Tajtiban állítják fel, szeptemberben pedig Salgótarjánban a Nógrádi Történeti Múzeumban kiállításon mutatják be az érdeklődőknek.

A nemzetközi művésztelepet hagyományosan idén is Salgótarján önkormányzatának támogatásával rendezik meg. Az elmúlt években közel száz művész volt részese a programoknak, akiket a kuratórium döntése alapján a szervezők hívnak meg. Az alkotók munkáiból két műalkotást a zsűri választ ki a tábor zárásakor, ezeket a művésztelep archívumában őrzik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?