Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az Egri Csillagok sikere Csíksomlyón

MTI
2006.07.31. 15:53
Mintegy 300 ezer ember volt kíváncsi az Egri Csillagok című musicalre Csíksomlyón - tájékoztatta hétfőn az MTI-t az előadást szervező Agria Játékok szóvivője.

Saárossy Kinga emlékeztetett arra, hogy a csíksomlyói búcsú alkalmával már rendeztek nagy sikerű előadásokat az erdélyi helyszínen. Ugyanakkor, július 29-én annak ellenére gyűlt össze több százezer ember a Gárdonyi Géza történelmi regénye alapján komponált musical-ra, hogy más eseményhez nem volt köthető az előadás.

A szakrális hely különleges szelleme, illetve a határon túli magyarok körében aratott siker nagy hatással volt az egri művészekre, akik többségükben a Gárdonyi Géza Színház társulatát erősítik - hangsúlyozta a szóvivő.

A Várkonyi Mátyás, Béres Attila és Moravecz Lavente nevével fémjelzett musicalt az erdélyi bemutatót követően egyébként augusztus 3-tól, hat alkalommal kerül színpadra az egri várban - mondta Saárossy Kinga.