Such György elkezdte a takarítást a Magyar Rádióban

MTI
2006.08.02. 09:27
Magyar Rádió kedden hivatalba lépett elnöke nem hosszabbította meg Perjés Klára, a Kossuth rádió adófőszerkesztője, Morvai Katalin kommunikációs vezető és Moldován Katalin, a közszolgálati médium által kiadott műsorújság főszerkesztőjének megbízatását. Mint mondta, a Kossuthnál "valószínűleg" a helyettesek közül kér fel valakit átmeneti vezetőnek. A Bartók adófőszerkesztője, Alföldy-Boruss István vezetői megbízatását visszavonásig meghosszabbította - tette hozzá Such György.

Szervezet-átalakítási elképzeléseiről annyit mondott el, az új struktúrában nem tartoznának az adófőszerkesztők alá a szerkesztőségek, amelyektől a műsort megrendelik. Megjegyezte: elképzelései között szerepel az is, hogy külső szállítókkal is dolgoztatnának.

A Magyar Rádió kedden hivatalba lépett elnöke később dönt arról, hogy a közszolgálati médium új székházba költözését vagy a jelenlegi helyén maradását javasolja-e. Such György szerint nyilvánvaló, hogy a mostaninál kisebb területen kellene működnie a rádiónak, ráadásul "a jelenlegi ingatlanegyüttes a korszerű munkavégzésre nem tűnik nagyon alkalmasnak".

A Magyar Rádió székházprojektjére 2004 utolsó napjaiban kiírt pályázatot azért kellett egy évvel ezelőtt érvényesnek, de eredménytelennek minősíteni, mert elnök hiányában nem volt, aki a nyertes indulóval szerződést kössön.