Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Hatvan napig tarthat Such bejegyzésének felfüggesztése

MTI
2006.08.17. 13:56
Nem Such György személyére vonatkozó érdemi döntést hozott a cégbíróság, amikor felfüggesztette rádióelnöki bejegyzési eljárását szerdán - közölte a Fővárosi Bíróság (FB) csütörtökön. A bíróság az eljárás felfüggesztését megalapozó adatok és iratok beérkezése után dönt arról, hogy dr. Such György elnökként a cégjegyzékbe bejegyezhető-e.

Az FB-hez augusztus 7-én érkezett meg a változásbejegyzési kérelem a Magyar Rádió Zrt.-től az új elnök adatainak a bejegyzésére. A rádió közalapítványának két társadalmi kurátora ugyanakkor törvényességi felügyeleti eljárás lefolytatása iránti kérelmet terjesztett elő a bejegyzés elutasítására. A jogszabályok értelmében a bíróságnak a változásbejegyzési és a törvényességi felügyeleti kérelmet együttesen kell elbírálnia.

Az FB kitért arra is, hogy a bejegyzési határozatot megtámadó polgári peres eljárás "adatainak, okiratainak beszerzése is szükséges a kérelmek elbírálásához". A cégbíróság ezért az iratok beérkezéséig, de legfeljebb 60 napra felfüggesztette az új elnök adatainak bejegyzésére irányuló eljárást.