MR: a KDNP delegáltja ellenjegyzést kér Such döntéseihez

MTI
2006.08.24. 15:33
Amíg nem rendeződik a Magyar Rádió elnökének cégbírósági bejegyzési ügye, az intézmény valamelyik vezetője jegyezze ellen az aláírt dokumentumokat - mondta a közszolgálati médiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumának elnökségébe a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) által delegált Tirts Tamás.

Mint mondta, Szijártó István gazdasági igazgató lehetne az, aki "a további bonyodalmakat elkerülendő" megtehetné ezt. Hangsúlyozta, "semmiféle maszatolásnak, törvényen kívüli megoldásnak nincs helye a Magyar Rádió vonatkozásában", tehát ha végül nem jegyzik be az elnököt, "minimum egy új választási eljárást kell csinálni", ellenkező esetben pedig "senki nem támaszthat a későbbiek során Such György intézkedéseivel szemben aggályt".

Az elnökségi tag ellenjegyzéssel kapcsolatos felvetését Such György nem kívánta kommentálni. Gellért Kis Gábor kuratóriumi elnök azt közölte, nem tartaná helyesnek ezt a lépést. "Ez egy olyanfajta beismerése lenne annak, hogy itt valami törvénytelenség történt, ami az én megítélésem szerint helytelen volna; nem gondolnám még indirekt módon sem alátámasztani azt, amit néhány kurátor szeretne a nyakunkba varrni" - fogalmazott.