A KVI felépíttetné az MTV új székházát

OS
2006.08.25. 11:45
A Napi Gazdaság cikkére reagálva, mely szerint egyre biztosabb az MTV és a Duna TV összeköltözése, mivel a KVI nyilvános pályázaton értékesíti azt a Kunigunda utcai területet, amin az MTV új székháza és gyártóbázisa épülne, a KVI közleményben úgy reagált, hogy az új vevőnek kötelezettséget kell vállalnia a beruházás megvalósítására.

A Kincstári Vagyoni Igazgatóság szerint a pályázat győztese, mint az MM Kft. új tulajdonosa az üzletrész megvásárlásával azt a kötelezettséget is köteles magára vállalni, hogy a kormányzati szándéknak megfelelő módon megvalósítja a média-beruházást. Ez azt jelenti, hogy a kiíró csak akkor tekinti a pályázatot eredményesnek, ha a médiaprojekt megvalósítására is megfelelő kötelezettségvállalás történik.

Amennyiben egyik pályázó sem vállal erre megfelelő garanciákkal alátámasztott kötelezettséget, úgy a kiíró a nyilvános pályázati felhívás 12. pontja alapján a pályázatot eredménytelennek fogja nyilvánítani. Ez biztosítja azt, hogy a győztes pályázó az eredeti kormányzati szándékot megvalósítsa.