Madonna milliomosoknak ad koncertet Prágában

MTI
2006.08.25. 12:25
Rendkívüli Madonna koncert lesz várhatóan szeptember 8-án vagy 9-én este Prágában a történelmi nevezetességű Károly-hídon, ahol a nemzetközi hírű párizsi Louis Vuitton divatcég hatalmas születésnapi bulit rendez, amelyre mintegy 300-350 milliomos kapott meghívót a világ minden tájáról.

A Louis Vuitton cég szeptember 6-tól 10-ig foglalta le az európai gótika gyöngyszemének számító több mint 600 éves kőhidat. A divattervező állítólag személyesen intézte el Madonnával, hogy az énekesnő megjelenjen a felső tízezer néhány száz képviselőjének szánt megabulin és ott énekeljen.

A Károly-híd tervezett teljes lezárása óriási felháborodást és vitát váltott ki a cseh médiákban és a közvélemény körében. Az évtizedek óta kizárólag a gyalogosok által használt híd ugyanis az egyetlen összekötő kapocs Prága két leglátogatottabb történelmi övezete az Óváros és a Hradzsin között. Lezárásával gyakorlatilag Prága szívét vágnák ketté, s megbénulna a turistaáradat.

A legfrissebb felmérések szerint naponta mintegy 30-35 ezer ember megy keresztül a hídon. A nevezetes utat az utóbbi évtizedekben sosem zárták el teljesen a turisták elől, még akkor sem, amikor Erzsébet angol királynő, vagy Bill Clinton, amerikai elnök sétált rajta végig.