Gusztáv
3 °C
6 °C

Hamis belépőjegyek Madonna prágai koncertjére

MTI
2006.09.01. 12:40
Madonna prágai fellépéseire szóló több száz hamis belépőt foglalt le a cseh rendőrség. Négy személyt, akik a belépőjegyeket hamisították, a hatóságok őrizetbe vettek.

Valószínű, hogy a csalók már legalább 300 darab belépőt értékesítettek, és ezzel mintegy félmillió koronát tettek zsebre. Nem zárható ki, hogy az eladott hamis jegyek száma jóval magasabb. A belépőjegyek hamisítói a legnevesebb cseh futballcsapat, a Sparta Praha szurkolóinak hírhedt kemény magjához tartoznak. A házkutatásokkor a rendőrök a hamisított belépőjegyek mellett az azok előállítására szolgáló műszaki eszközöket is megtalálták és lefoglalták.

A hamisított belépők nagyon jó minőségűek, és szabad szemmel nem lehet megkülönböztetni őket a valódiaktól. Csakhogy a valódiak vonalkódosak, így a hamis jegyek tulajdonosai semmiképpen sem tudnak majd bejutni a koncertre, hiszen a belépőket ellenőrző gépek rájönnek a turpisságra, s nem fogadják el a másolatokat.

Az amerikai popdíva szeptember 6-ai és 7-ei koncertjére szóló utolsó 2000 belépőt pénteken éjjel negyed kettőkor kezdik el árulni néhány kiválasztott csehországi benzinkútnál.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!