Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hamis belépőjegyek Madonna prágai koncertjére

MTI
2006.09.01. 12:40
Madonna prágai fellépéseire szóló több száz hamis belépőt foglalt le a cseh rendőrség. Négy személyt, akik a belépőjegyeket hamisították, a hatóságok őrizetbe vettek.

Valószínű, hogy a csalók már legalább 300 darab belépőt értékesítettek, és ezzel mintegy félmillió koronát tettek zsebre. Nem zárható ki, hogy az eladott hamis jegyek száma jóval magasabb. A belépőjegyek hamisítói a legnevesebb cseh futballcsapat, a Sparta Praha szurkolóinak hírhedt kemény magjához tartoznak. A házkutatásokkor a rendőrök a hamisított belépőjegyek mellett az azok előállítására szolgáló műszaki eszközöket is megtalálták és lefoglalták.

A hamisított belépők nagyon jó minőségűek, és szabad szemmel nem lehet megkülönböztetni őket a valódiaktól. Csakhogy a valódiak vonalkódosak, így a hamis jegyek tulajdonosai semmiképpen sem tudnak majd bejutni a koncertre, hiszen a belépőket ellenőrző gépek rájönnek a turpisságra, s nem fogadják el a másolatokat.

Az amerikai popdíva szeptember 6-ai és 7-ei koncertjére szóló utolsó 2000 belépőt pénteken éjjel negyed kettőkor kezdik el árulni néhány kiválasztott csehországi benzinkútnál.