Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tízezer látogató a szegedi Dalí-kiállításon

MTI
2006.09.20. 11:38

A szeptember 1-jén nyílt Salvador Dalí-kiállítás tízezredik látogatóját köszöntötték kedden Szegeden, Csóti Jusztina, egy kiskőrősi diáklány kapta a múzeum ajándékait. A tárlattal kapcsolatban Medgyesi Konstantin, a Móra Ferenc Múzeum munkatársa elmondta: szeptember 25-én, kedden este hat órától Dalí-koncertet tartanak a tárlatnak otthont adó Fekete házban, amelyen Pavlovits Dávid gitárművész a katalán festő kedvenc zeneszámait adja elő. A műsorban elhangzó művek zeneszerzői egykoron Dalíval dolgoztak együtt színházi és balettelőadásokon.

Szeptember 28-án Gesztesi Károly tart sajátos és rendkívüli tárlatvezetést a kiállításon. Az Üvegtigris 2., a Kútfejek, a Csak szex és más semmi és számos más népszerű magyar film szereplője kommentálja a szegedi tárlaton a műveket, és beszél a katalán művészről.