Valér
-1 °C
0 °C

Új főszerkesztője lesz a Bartók Rádiónak

MTI
2006.09.29. 18:51

Farkas Zoltán zenetörténész személyében új főszerkesztője lesz a Bartók Rádiónak. Az MTI értesülését maga a leendő főszerkesztő erősítette meg pénteken. Farkas Zoltán, aki Alföldy-Boruss Istvánt hétfőn váltja az adófőszerkesztői székben, elmondta: Such Györgytől, a Magyar Rádió elnökétől határozott idejű megbízást kapott.

A rádió elnöke a megújulás jegyében elsősorban fiatal munkatársakat keresett, amit azzal indokolt, hogy "a változások végrehajtására a fiatal generáció a garancia" - tette hozzá. A leendő adófőszerkesztő arra az újságírói kérdésre, hogyan kívánja átalakítani a Bartók Rádió műsorstruktúráját, azt válaszolta: az adó értékeit megőrizve, korszerűbb, a fiatalokat is megcélzó rádiót szeretne.

Mint fogalmazott: a reggeli élő műsorokat, illetve a délutáni műsorokat ismert zenészekkel, rádiós személyiségekkel szeretné színesebbé, mozgalmasabbá tenni. A 14 és 25 év közötti fiatalokat interaktív programokkal, játékokkal, valamint igényes ismeretterjesztő műsorokkal igyekszik majd megszólítani.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!