Zsuzsanna
-3 °C
3 °C

TV2: bírósági megrovás egy tényfeltáró riport miatt

MTI
2006.11.27. 21:22
Megrovásban részesítette a Fővárosi Bíróság Szalay Ádámot, a TV2 Napló című műsorának főszerkesztőjét és Dorogi Gabriella riportert a kereskedelmi csatorna egy tavaly februári, a parkolóőrök megvesztegetésével kapcsolatos anyagáért - tájékoztatta a kereskedelmi csatorna hétfőn az MTI-t.

A bíróság maximálisan egyetértett a szerkesztők azon szándékával, hogy a társadalmi visszásságokat fel kell tárni. Azzal azonban már nem tudott egyetérteni, hogy a visszaéléseket úgy leplezzék le, hogy maguk is bűnelkövetőkké váljanak, közölte Lóránt Gergely a televízió marketing és pr-vezetője.

A szakember emlékeztetett arra, a riportban a műsor egyik munkatársa vesztegette meg a parkolóőrt, és a bűncselekményt így rögzítette a kamera; Szalay Ádám főszerkesztő közlésére hivatkozva megjegyezte, más eszköz hiányában választották ezt a módszert.

"A Napló szerkesztősége a megrovást sajnálattal, de tudomásul vette. Szalay szerint az egész magyar sajtó szempontjából lett volna fontos, hogy ne szülessen elmarasztalás, hiszen az ítélet az oknyomozó újságírás egyik eszközének használatát tette lehetetlenné" - közölte.

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Spiró György Kőbéka

3499 Ft
2975 Ft