Két nap alatt tízezer látogató a Van Gogh-kiállításon

MTI
2006.12.03. 19:35
A megnyitása óta eltelt két napon csaknem tízezer látogatója volt a Van Gogh Budapesten című tárlatnak a Szépművészeti Múzeumban. Baán László, az intézmény igazgatója vasárnap este elmondta, hogy eddig kétszer annyian látták a kiállítást, mint az eddig legsikeresebbnek számító tárlatukat, a 2003 végén megrendezett Monet és barátai címűt. Mivel sokan éltek a jegyelővétel lehetőségével, nem voltak kanyargós sorok a múzeum előtt, folyamatosan lehetett bejutni a kiállításra - számolt be az intézmény igazgatója. Vasárnapig csaknem 40 ezer jegy kelt el elővételben a Van Gogh-tárlatra - mondta. A főigazgató hozzátette, hogy az intézmény több intézkedéssel készült a megnövekedő forgalomra, így például bővítették a múzeum ruhatárát, mely így 1200 látogató kabátjait képes befogadni, továbbá a legfejlettebb informatikai rendszert építették ki a jegyvásárlás megkönnyítésére. Különlegesség - fűzte hozzá -, hogy a jegyszedők nem a kapunál ellenőrzik a belépőket, hanem a terem bejáratánál egy speciális gép segítségével olvassák le érvényességüket. Ez is jelentősen meggyorsítja a bejutást a tárlatra.

A főigazgató beszámolt arról is, hogy a kiállítás megnyitása óta megkétszereződött a közelmúltban megnyitott múzeumbolt forgalma is. Itt nagy népszerűségnek örvend az a poszternyomtató berendezés, amelynek segítségével a látogatók művészi nyomatot készíthetnek a kiállított Van Gogh-képek egy részéről. A hétfő kivételével reggel kilenc és este hat óra között látogatható tárlaton a holland festőművész csaknem 80 alkotását tekintheti meg a nagyközönség. A főigazgató szerint a három és fél hónapig nyitva tartó kiállítás nagy eséllyel pályázik arra, hogy a valaha legtöbb látogatót vonzó magyarországi tárlatként zárja majd kapuit. Becslése szerint a jelenlegi látogatószám alapján várhatóan félmillióan tekintik meg a kiállítást. A tárlatra egyórás idősávokban lehet jegyet vásárolni. Az adott idősáv kezdetétől a végéig léphet be a múzeumba a látogató.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás