Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Jótékonysági koncert a fiatal képzőművészért a Trafóban

MTI
2007.02.06. 09:45
Horváth László képzőművész, zenész, a Magyar Képzőművészeti egyetem intermédia tanszékének hallgatója 2005 áprilisában gyomorszájától lefelé minden fizikai előzmény nélkül megbénult. Azóta kerekesszékhez kötötten él.

A Kelj, fel Laci! program azon művészeti és társadalmi akciók összefoglaló elnevezése, amelyek a gyógykezeléshez szükséges költségeket próbálják előteremteni - olvasható a Trafó közleményében.

Először tavaly rendeztek segélykoncertet, amely lehetővé tette, hogy horváth Kínában egy hónapon át tartó őssejt beültetéses kezelésen vehessen részt. Az orvosok véleménye szerint előreláthatólag még két alkalommal kell Kínába mennie, egy-egy kezeléssorozatra. Ez összesen 8-10 millió forintba kerül majd.

Az összeg egy részének előteremtését szolgálja a február 10-i, "segélyfarsang", amelyen fellép többek között Lajkó Félix, az Egy Kiss Erzsi Zene, a Pannonia Allstars Ska Orchestra.

A jelmezviselet témája: Made In China.

A belépő 2000 forintos ára az adomány, a teljes bevétellel Laci gyógykezelését támogatják a szervezők.

A Műcsarnokban rendezendő jótékonysági kiállítás és aukció megnyitója március 16-án lesz, beszédet mond efZámbó István. Az aukciót, amelyre március 31-én kerül sor, az Inter Galéria Kft. szervezi majd.

A képzőművészek által felajánlott alkotások anonim módon, egységesen 15 ezer forint induló kikiáltási áron vesznek részt az aukcióban. A képek begyűjtése a Boulevard és Brezsnyev Galéria közreműködésével valósul meg.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?